Radio Bulletin en Muiderkring historie

No picture

The magazine was part of the publishing company Uitgeverij de Muiderkring, De uitgeverij de Muiderking was part of the electronics wholesale company Amroh.

I lived in Weesp, close to the Amroh headquarters (Muiden) and the Muiderkring Publishing company was located in Bussum. All Amroh companies moved in the eighties to one location: in Weesp.
In 2002 it all ended in bankruptcy and the rights on Radio Bulletin and Muiderkring went to Bureau Belper in Bussum.


Amroh in Muiden
No picture
De Muiderkring in Bussum

Amroh en De Muiderkring in Weesp

Radio Bulletin 25 jaar, 1956, J. Corver
50 jaar RB, Januari 1981
RB Historie 1 September 1987
RB Historie 2 September 1987

Radio Bulletin was a dutch magazine, so the rest of this page and material is in dutch! No picture

Van 1977 tot 1987 ben ik redacteur geweest van het elektronica tijdschrift Radio Bulletin. Op freelance basis, naast studie en werk.

Radio Bulletin is het oudste tijdschrift in Nederland dat zich richtte op elektronica. Uitgegeven door Uitgeverij de Muiderkring, een zuster bedrijf van het handelsbedrijf in elektronica Amroh. Zowel de Uitgeverij de Muiderkring als Amroh zijn in de economische depressie na 2000 tenonder gegaan. Al eerder was het tijdschrift Radio Bulletin, nu met de naam RB Elektronica, losgeweekt van de Uitgeverij de Muiderkring. Vanaf 1985 is het bergafwaarts gegaan, na 2004 is RB Elektronica ophouden te bestaan als papieren uitgave.
Daarmee is een einde gekomen aan een roemrijk bestaan. Van de zelfbouw van radio, de vele aandacht aan hifi audio, diverse zelfbouw van elektronica tot microprocessoren, Radio Bulletin was altijd voorloper en trendsetter.

Presentatie van Rob Hooft:
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh