Fun with Electronics

Fun with Electronics is een recente poging (1995) van Philips om de bekendheid met elektronica bij kinderen te verhogen, gebaseerd op de moderne multimedia PC als ondersteuning. Het is een moderne Philips bouwdoos, met instructie CD.
Duidelijk een ingekocht produkt, wel netjes in het nederlands vertaald. Gebaseerd op een versie gezien in de Verenigde Staten onder de merknaam Cybercrafts, hieronder meer daarover.

De veertjes en het kartonnen bordje doen wat goedkoop aan, maar het werkt prima. De bekende experimenten zijn aanwezig, met natuurlijk een eenvoudige kristalradio. Vergelijkbaar qua bouwontwerpen met de EE20 of EE2040. De handleiding is verdeeld over een boekje (de cd inlay) en een multimedia cdrom. Om de projecten te bouwen was dus een redelijk moderne PC nodig. Zet de videokaart (tijdelijk) terug naar 256 kleuren en start dan de applicatie was het advies. Lees verder hoe de CD ook met een recente Windows versie te gebruiken.

Fun with Electronics CD gebruiken

Met de huidige Windows werkt de Fun with Electronics software niet meer. Maar daar is wel een oplossing voor:
– installeer VirtualBox van Oracle
– installeer Windows 98 SE, er zijn vele handleidingen daarvoor te vinden, de Windows 98 SE is op archive.org te vinden.
– installeer een VESA videokaart, de VESA image is op archive.org te vinden.
– configureer voor 256 kleuren en hogere resolutie bv 1024×768
– koppel de Fun with Electronics Cd ISO image, hier te downloaden.

Hier een video van een sessie met Virtualbox en enige schermafdrukken. Het werkt prima, geluid, video, bediening.

Cybercraft Fun with Electronics

Het Philips product is door Cybercrafts geproduceerd, onder deze naam in de Verenigde staten verkocht.